Barnkläder till kalaset

Att ordna barnkalas kan vara både kostsamt och stressfullt, men är också otroligt roligt. Ett barns fantasi gör det enkelt att komma på ett tema som barnet kan uppskatta och lika enkelt att se till så att dekorationer och kalasmat följer samma röda tråd. De allra flesta barn vill mer än känna sig lite extra fina på sin födelsedag i form av att bära en superhjältedräkt, en prinsessklänning eller vara utklädd till valfri favoritkaraktär från bästa barnprogrammet. Som förälder kan det vara bra att vara ute i god tid med att handla barnkläderna till kalaset för att komma undan så billigt som möjligt. Ett kalas i sig kostar en hel del pengar och kan man då spara in på barnkläderna så har man kommit en bra bit på vägen. Internet är optimalt för denna typ av shopping. Utbudet är stort och du kan hitta alla typer av barnkläder eller maskeradkläder, både från Sverige och från andra länder.

Inte alla blir bjudna

År efter år har det diskuterats huruvida ett barn som fyller år får bjuda in specifika klasskamrater eller om alla i klassen ska bjudas in. Många föräldrar menar att det är barnet själv som måste få bestämma vilka som ska få komma, medan andra menar att detta kan skapa en stor känsla av utanförskap för de barn som inte får någon inbjudan. Att inte bli bjuden på ett kalas kan kännas mycket tungt och tyvärr är detta en återkommande känsla för många barn som lider av specifika diagnoser, t.ex. adhd eller autism. För att alla barn ska få uppleva det roliga och spännande med att gå på kalas kommer ett kalas för barn med diagnoser att hållas i en av salarna på den Kungliga Operan i Stockholm. Kalaset kommer att hållas för alla barn som har någon typ av NPF-diagnos och sammanlagt förväntas 200 barn att delta. Festen kommer att se ut som vilket annat barnkalas som helst, med pyssel, lekar, tårta och en riktigt rolig fiskedam med många överraskningar.

Hur dekorerar du?

Det finns inga rätt eller fel när det kommer till dekorationerna på ett barnkalas, utan allt beror på barnets egna önskemål och intressen. Nuförtiden finns det allra flesta barnprogramskaraktärer tryckta på allt från muggar, tallrikar och ballonger, men det finns även en ballonger i form av djur eller dinosaurier för den som söker ett annat typ av tema. Runt om i Sverige finner man ett flertal kalasbutiker att shoppa i, men vill man komma åt det största utbudet och de bästa priserna bör man överväga tanken att shoppa online. På internet kan du finna allt från snygga barnkläder till kalaset, men även hitta dukar, plastbestick eller vimplar att hänga upp. Vill man dessutom att barnets tårta ska se lite extra speciell ut finns det marsipanfigurer att använda sig av eller varför inte en festlig tårtdekoration till kalaset som, förutom födelsedagsbarnet, blir kalasets mittpunkt. Var ute i god tid eftersom de flesta e-shoppar har en leveranstid på 3-7 arbetsdagar.