Basgarderob om man har många barn

Det kan vara dyrt och tidskrävande att handla kläder om man har många barn. Har man otur kan det också vara så att flera av barnen vuxit ur kläderna samtidigt vilket resulterar i att man inte enbart kan fylla på en garderob. Det som kan vara bra att investera i är basplagg som passar alla barn oavsett kön eller identitet. Genom att handla neutrala kläder i vitt, grått och svart kan man enkelt få en basgarderob som går att återanvändas bland syskonen. Detta är inte bara praktiskt för barnfamiljens ekonomi utan även ett miljövänligt och hållbart system för att tänka på vår överkonsumtion. Genom att handla basplagg som byxor, tröjor men framför allt skor, jackor och till vintern överdragsbyxor och underställ i neutrala färger kan flera barn i syskonskaran återanvända samma plagg, när de kommer upp i den storleken.

Kanske tänker någon att det är synd om barnet som inte får sätta sin egen prägel med hjälp av kläder, men man kan absolut inhandla t-shirts, linnen och andra plagg i färgglada material eller med barnets favoritfigur på. Men genom att sätta grundtanken i baskläder och återanvända dessa i syskonskaran gör att påfyllning av färg och enstaka plagg inte blir så dyrt. Att inhandla kläder till exempel på Bigbaby på nätet, kan vara fördelaktigt eftersom marknaden för kläder på nätet gör det enkelt att handla hem varor och kläderna håller en bra kvalité som gör att om man är någorlunda rädd om kläderna kommer flera att använda dem.

Om man tänker ekonomiskt, och spar undan det man inte behöver lägga på kläder varje år till varje enskilt barn när de är små gör att när barnen i syskonskaran kommer upp i den åldern där, personlighet, egen vilja och märke spelar större roll kan man köpa nya kläder i rätt storlek utan att tycka att det blir ett för stort hål i plånboken. Kläder kostar, men tänker man ekonomiskt, handlar på nätet och ser till att flera syskon kan använda samma plagg när de blir äldre kommer inköp av kläder inte att kännas betungande. Pengarna som man faktiskt spar varje månad kan faktiskt göra nytta längre fram i barnets liv.

Tänk på att inte impulshandla. Det kan vara både roligt och spännande att titta runt på en köpsida och önska att ens barn hade det ena plagget efter det andra. Tänk på att köpa kläder som håller och räcker till mer än ett tillfälle. Festkläder, skolavslutningskläder, högtidskläder, kalaskläder etc. Detta är inget man behöver avstå ifrån, man ser helt enkelt till att köpa kläder som går att kombinera i andra situationer och som faktiskt går att använda till vardags och till fest. Vem vill inte känna sig speciell varje dag, och inte bara vid enstaka tillfällen varje år. Satsa på en basgarderob som passar alla och som håller länge.