Förberedelser inför barnkalaset

När det börjar dra ihop sig till födelsedag så finns det oftast också många känslor och förhoppningar inför det stundande barnkalaset – både hos barn och föräldrar. Det är mycket som ska hinnas med och planeras, inköp ska göras och inbjudningar ska skickas ut. Det är lätt att det blir en stressig tid för föräldrarna, men det finns många tips och mycket hjälp att få på vägen.

En av de första sakerna som behöver göras är att förbereda och skicka ut inbjudningar. Detta kan ta en hel del tid i anspråk och det kan kännas svårt att få en bra överblick över planeringen. Här kan du få stor hjälp av invajt.com, en app som förser dig med allt du behöver för att skapa fantastiska inbjudningskort online. Här kan du även samla all information som kommer från de inbjudna; vilka som kommer eller inte kommer samt eventuella allergier. Allt på en plats, vilket gör det här första steget inför kalaset väldigt smidigt.

Ett bra sätt att göra barnkalaset lite extra spännande är att ha ett tema, exempelvis maskerad eller något annat som lockar barnen. Eftersom det nu är en pandemi som härjar i världen så har det tillkommit restriktioner som även kan påverka barnkalas, men det finns fiffiga lösningar och alternativ. Man får öppna sinnet och plocka fram den kreativa ådran så löser sig det mesta.

Ett annat tips för ett bra barnkalas är att ta med barnet i planeringen. Det är lätt att som förälder ibland ta över lite för mycket och styra upp saker och ting så som man tror att barnen vill ha det eller på det sätt som man själv tycker är bäst. Men är ditt barn tillräckligt gammalt för att vara med i planeringen så kommer hens åsikter att bli guld värda och ni kommer kunna få ett kalas som alla älskar.

Om ni väljer att ha ett kalas utan speciellt klädtema så vill ju oftast både barn och föräldrar klä upp sig lite inför festen. Förmodligen har en del pengar lagts ut för själva barnkalaset och det är inte alltid så lätt att trolla fram ännu mer för att skaffa nya, fina kalaskläder. Ett tips för att förnya barnets garderob eller åtminstone hitta billiga sätt att införskaffa finkläder kan vara att ha en klädbytardag med andra föräldrar.

farben-basic