Förnya barnets garderob

Alla föräldrar är medvetna om att barn växer snabbt. Oftast växer de mycket snabbare än man skulle önska, åtminstone när man tänker på barnets garderob. Det krävs sällan många månader innan ditt barn har vuxit ur tröjor, byxor, jackor och skor, vilket betyder att det är dags att köpa nytt.

Konsumtionen av barnkläder är idag enorm och främst beror det just på att barn växer ur sina kläder alldeles för snabbt. Dock har det blivit allt mer populärt att handla begagnat, vilket inte bara är bra för plånboken, utan även för miljön. Vi vill att du ska ha pengar över trots att du behöver förnya barnets garderob med jämna mellanrum och har därför skapat en lista med lite bra tips som du kan använda dig av.

Rensa med jämna mellanrum

Genom att rensa barnets garderob med jämna mellanrum är det enklare för dig att se vad som behöver köpas nytt. Är det byxorna som barnet har vuxit ur, men tröjorna passar fortfarande? Då kan du satsa på just byxor när du är ute och handlar. De kläder som är fina, men som inte längre passar i storlek, kan du sälja och tjäna pengar på.

Använd ett lån

Behöver du byta ut hela garderoben eller så pass mycket att du inte får pengarna att räcka till? Då kan du använda dig av ett lån. Hos Lånakuten.com kan du ansöka om ett lån som du sedan kan använda när du köper nya kläder. Rekommenderat är att du då köper någon storlek större än barnet har. På så sätt får du kläderna att räcka längre för den återbetalning av lånet du behöver göra.

Byt med andra föräldrar

Det finns ett flertal olika bytessajter som man kan använda sig av, speciellt på Facebook. Här träffas föräldrar och byter barnkläder eller barnartiklar med varandra. Kanske är de i behov av mindre kläder till ett syskon, men har större kläder från tidigare barn? Då kan ni byta med varandra. Se till att kläderna är hela och rena och satsa gärna på klädpaket istället för enstaka plagg. Du sparar oftast in mycket tid och dina bytesprodukter blir mer intressanta.

Handla second hand

Det här är kanske det absolut bästa sättet att få en ny garderob till barnen, utan att behöva bli totalt fattig. Att handla i andra hand är mycket uppskattat och du kan finna riktigt fina plagg till låga priser. Den som önskar kan vända sig till en second hand butik, men det går också att titta på annonssajter på nätet. Fördelen med butiker är att kläderna redan är tvättade och kontrollerade, men priserna kan också vara lite högre. Se till att du kontrollerar alla plagg innan du väljer att betala för dem.

farben-basic