Klara klädbudgeten

För vissa kan det vara svårt att få ihop budgeten i sitt hushåll och speciellt för kläder. Har du det knapert och dina barn behöver nya kläder så finns det en del knep som gör att pengarna räcker längre. För det går att hitta nya Ecco skor som är helt oanvända eller annat till dina barn på nätet. Det är bara att surfa runt på alla annonserna då det finns många annonssajter som personer väljer att lägga ut annonser på för att sälja sina barns urvuxna kläder och så vidare, och på dessa sidor kan du göra många fynd.

Men innan det är dags att börja köpa kläder till dig och din familj, kan det vara bra att sätta sig ner och fundera på vad ni alla behöver och sedan göra en klädbudget, för att veta hur mycket pengar ni har att röra er med.

Trendigt

En sak som kan vara bra att veta att det är faktiskt trendigt att köpa begagnade och vintage-plagg, speciellt när det rör sig om barnkläder. Det är ett perfekt sätt att både vara mode- och miljömedveten, eftersom alla de kemikalier som nya kläder är indränkta med är borta sedan länge.

Du kan hitta riktigt fina och nästan oanvända barnkläder på loppisar som finns runt om i städer och mindre orter. Det händer väldigt ofta att människor väljer att skänka bort kläder och då särskilt barnkläder – till loppmarknader och andra organisationer som försöker får in pengar till att göra gott i världen. Att köpa begagnade kläder är bra när barnen är små eftersom de växer ur sina klädesplagg mycket fort. När barnen blir äldre kan de ha sina kläder längre och det är därför det är svårt att hitta kläder till större barn i second hand-butiker.

Byta kläder

Ett bra sätt att få pengarna att räcka längre är att du och dina vänner, familj och bekanta byter barnkläder mellan er. Annars genomförs det säkerligen bytardagar i kvarteret där du bor, på föräldrar- och idrottsföreningar eller på förskolorna. Där går det att lämna in kläder för att byta kläder. Detta är ett jättebra sätt att kunna se till att barnen får nya och fina kläder för en billig peng. Att byta kläder innebär att du sätter en prislapp på de kläder som dina barn har vuxit ur och sedan köper andra kläder för de pengar du får när du har sålt dina barnkläder.

Slutord

Oavsett vad du beslutar dig för att göra, finns det många knep att få klädbudgeten att räcka längre. När barnen blir större och vill har märkeskläder gäller det bara att se till att hålla budgeten. Därför bör du vara ärlig mot dina tonåringar och diskutera hur ni ska få pengarna att räcka. Ärlighet är viktigt för att allting ska fungera både med budgeten och framför allt för relationen mellan er!

farben-basic