Barnkläder på resa

Att vara på resande fot med små barn är en extra stor utmaning, då de har många behov och krav som en vuxen inte har. Det betyder att man som förälder måste tänka efter extra noga när man packar inför en resa med barn, för att försäkra sig om att de har alla de kläder de behöver.

Exakt vilka kläder de behöver beror självklart på resmålet, men en vanlig destination är ju en solig strand. Då är det viktigt att tänka på att barnens hud är mer känslig för solen än vuxnas, och att man förutom badkläder måste ta med sig mer täckande kläder som de kan bada i, en solhatt för huvudet samt solglasögon.

Något annat som är viktigt gällande kläder för barn på resa är att de bör vara praktiska. Att resa innebär ju ofta att barnen ska flyttas från barnvagn till flygstol, från flygstol till bärsele, från bärsele tillbaka till barnvagnen och så vidare. Då gäller det inte bara att man har en praktisk resevagn, som man lätt kan fälla ihop och fälla ut igen, utan också att barnen har praktiska kläder som inte fastnar i vagnen eller är i vägen när man ska lyfta barnet. Enkelhet bör med andra ord vara ledordet när man klär sitt barn för resa. En annan anledning till det är självklart barnets egen komfort – precis som vuxna vill de ju vara bekvämt klädda när de reser.

farben-basic