Narkossköterska varnar för barntröja

Att köpa barnkläder är roligt. Ju färggladare och pråligare desto mer benägna tycks föräldrar vara att köpa kläderna och detta är något som klädföretaget H&M har tagit fasta på. Nu får de dock kritik för en av sina barntröjor.

Tröja med bollar

Det är en tröja för bebisar som har hamnat i blåsväder då tröjan nämligen är dekorerad av garnbollar i roliga färger. Enligt H&M själva klarar tröjan säkerhetskontrollerna då bollarna är så hårt fastsydda man kan hänga en tyngd vägande nio kilo i dem utan att de lossnar från tröjan.

Kvävningsrisk

Som narkossköterska handhar Malena Capion mängder av barn med hinder i luftvägarna. Hon har även som huvuduppgift att försäkra sig om att luftvägarna hålls fria hos folk som ska genomgå operationer. Hon vet därmed hur lite som krävs för att ett barn ska få andningsproblem.

Malena menar på att det förekommer en stor kvävningsrisk. Enligt uppgift är barns luftvägar inte större än deras eget lillfinger. Med detta i åtanke kan det därmed räcka med att några garntrådar lossnar för att orsaka kvävning och det bör understrykas att bollarna på den kritiserade tröjan är placerade runt halsringningen och på ärmar där de lätt kan tuggas på av barnet.

farben-basic