Barnkläder på vintern

Alla vet att det är dyrt att ha barn, och en stor bidragande orsak till det i Sverige är de växlande årstiderna. Eftersom det blir kallt på vintern behöver barnen inte bara exempelvis vårjackor och sommarskor, utan också vinterkängor, overaller, täckjackor och andra varma vinterkläder. Dessutom växer barnen ofta så snabbt att man måste köpa en ny uppsättning av allt detta varje år. Barnbidraget är med andra ord en absolut nödvändighet för att många barn i Sverige ska gå varmt klädda om vintern.

Hur ska man då klä sitt barn för att det ska hålla sig varmt och torrt även under de kallaste och blötaste månaderna på året? Nyckelordet är lager-på-lager-metoden, klassikern som håller i alla situationer. Det understa lagret ska helst vara ett underställ (ej i bomull), då dess syfte är att hålla kroppen torr. Mellanlagret är till för värmens skull. Passande material är till exempel ull och fleece. Tjockleken på mellanlagret kan varieras beroende på hur kallt det är ute – är det minusgrader väljer man kanske en tjockare tröja än om det är några plusgrader. Slutligen bör barnet ha ett ytterlager som ska hålla kvar värmen och stänga ute vind och väta. En overall är till exempel ett praktiskt ytterlager för barn. Självklart bör barnen även ha vantar och mössa på sig, för att skydda fingrar och öron mot kölden.

Det är dock inte bara barnkläderna som måste vara anpassade efter vinterförhållanden i Sverige – minst lika viktigt är det att ha en bil som klarar av vädret och väglaget under de svenska vintermånaderna. Om du är på jakt efter en ny bil som har dessa egenskaper, samtidigt som den värnar om miljön, ska du kolla in modellerna hos Hyundai, som är ledande i miljöbilsbranschen. Då kommer barnen att hålla sig varma under till och från utomhusaktiviteterna om vintern såväl som under själva leken.

farben-basic