Modejätte säljer sexiga barnkläder

Vrede fyllde mamman Åsa när hon nyligen skulle köpa shorts åt sin unga dotter. Hon besökte en av Sveriges största modekedjor och kunde inte hitta några barnkläder som passade hennes flicka.

Kortkorta shorts

 

Enligt denna irriterade mamma fanns det enbart korta shorts på flickornas avdelning.

Shortsen sägs vara så lågt skurna att flickorna riskerar att visa rumporna när de böjer sig fram och att shortsen är så korta att när flickorna lyfter ett ben så riskerar de visa halva skinkan. Åsa tycker att detta är förskräckligt eftersom barnkläder bör vara anpassade till barn. Hon menar att barn ska kunna leka fritt och att de således inte ska gå runt och vara sexiga eller behöva oroa sig för att de ska råka visa för mycket hud.

Annorlunda för pojkar

På flickavdelningen kunde Åsa räkna till hela 30 par shorts av den kortkorta modellen medan det inte fanns ett enda par shorts som var lite längre. När hon sedan gjorde en rekognosering på pojkavdelningen var situationen en annan; där var alla shorts tillräckligt långa och de sträckte sig alltså ned till knäna eller halva låren. Åsa kan inte förstå varför man gör skillnad på pojkar och flickor i denna unga ålder då de ju leker lika mycket.

Sexiga jeans

 

Ett liknande barnklädsproblem råder bland jeansen. Här är det mamman Lina som har reagerat då hon skulle köpa nya jeans åt sin dotter från samma modeföretag. Bland utbudet fanns enbart två typer av jeansmodeller; skinny fit eller slim fit. Lina tycker att detta är skamligt och frågar sig varför sådana termer finns på barnkläder överhuvudtaget. Hon menar att det viktigaste är att barnkläderna är bekväma och att barnen har möjlighet att leka i dem.

farben-basic